«پدیدارشناسی ادراک» نوشته موریس مرلوپونتی، فیلسوف فرانسوی با رویکرد پدیدارشناسانه درباره درک تجربه و ادراک انسانی بحث میکند. این کتاب بعد از ۸۰ سال از نگارشش، به تازگی توسط نشر نی در دسترس خوانندگان فارسیزبان قرار گرفته است.
رمان کوچک «بادها» یک ماریو وارگاس یوسای کامل را نشان میدهد: انتقادی، تند، گزنده. داستان زندگی یک پیرمرد و جامعهاش در سراشیبی افول؛ حافظهای رو به زوال و گذشتهی رو به فراموشی.
«پارسی» یا «فارس» کیست؟ ساکن سرزمینی که قبلاً «پارس» نام داشت؟ از نوادگان یک قوم ایرانی؟ کسی که به زبان فارسی سخن میگوید؟ یک ایرانی ساکن کالیفرنیای جنوبی که ترجیح میدهد با امپراتوری هخامنشی همذات پنداری کند تا جمهوری اسلامی؟
چگونه شیلی به رادیکالترین تجربهی اجرای سیاستهای «بازار آزاد» در جهان تبدیل شد و شکست این سیاستها دربارهی سرنوشت نئولیبرالیسم در سراسر جهان به ما چه میگوید؟
«منطق سرمایهی مارکس» نوشتهی تونی اسمیت، تحلیلی است جامع از اثر اصلی کارل مارکس یعنی کتاب سهجلدی «سرمایه». اسمیت در این کتاب به دنبال ارائهی توضیحی روشن و قابل فهم از مفاهیم و استدلالهای کلیدیای است که مارکس در کار عظیم خود مطرح کرده است.
کتاب «پارادوکس قدرت» استدلال میکند که راه رسیدن به قدرت و نفوذ، اغلب از طریق همدلی، سخاوت و هوش اجتماعی است، نه از طریق مفاهیم سنتی سلطه و پرخاشگری؛ این کتاب هرآنچه درباره قدرت میدانیم را مورد بازنگری قرار میدهد!
آنان «پرنسس دایانا»های زمانهی خود بودند؛ در میان تمام خانوادههای سلطنتی جهان، احتمالاً بیشترین حرفوحدیثها و عکسها دربارهی دختران خاندان رومانوف مطرح بود اما خلق و خوی شاد، ظاهرشان، لباسهایی که میپوشیدند و سبک زندگی ممتازشان که که آنان را در کانون توجه و تحسین همگان قرار میداد، مانع از سرنوشت تراژیکشان نشد.
گادامر در «اهمیت امر زیبا در زمانه ما» که ماندگارترین مواجهه او در زمینه زیباییشناسی فلسفی است، به چالشهایی که هنر مدرن برای فهم رایج از هنر ایجاد میکنند، تمرکز میکند و به درک خواننده از آن را احیا میکند.
کتاب «هومو ساکر: قدرت حاکم و حیات برهنه» یکی از مهمترین آثار جورجیو آگامبن در زمینه فلسفه سیاسی است که اخیراً با ترجمه مراد فرهادپور و صالح نجفی منتشر شده است. آگامبن در این کتاب به بررسی مفهوم «هومو ساکر» میپردازد یعنی انسانهایی که از حقوق انسانی عادی محروم و از دایره قانون بیرون شدهاند.
ماکس فریش در رمان «انسان در هولوسن ظاهر میشود» از خلال داستان یک زمینشناس مبتلا به فراموشی به شکلی نوآورانه و عمیق، ابعاد فلسفی و انسانی زندگی را واکاوی میکند.
کتاب «گسل میان خود واقعی و خود آرمانی» کاوشی است درباره چگونگی کاستن از شکاف بین آرمانهای اخلاقی و خود واقعیمان. این کتاب بهبود اخلاقی را به عنوان یک پروژه عملی ممکن و آن مستلزم شرایطی میداند که کارن استور «محلههای اخلاقی» مناسب مینامد.
این کتاب اولین شرح کامل از اندیشهی سیاسی توماس هابز، بزرگترین فیلسوف سیاسی انگلیسی است. این کتاب به سبکی صریح سرراست و با جزئیات نوشته شده که حتی از خود «لویاتان» گزارش قابل هضمتری از اندیشه سیاسی هابز به دانشجویان ارائه میدهد.
گرچه اندیشه «سوسیالیسم» برای بیش از 150 سال، خشم نسبت به سرمایهداری را جهت داده، با این حال به نظر میرسد امروز تا حد زیادی جذابیتش را از دست داده و افراد با وجود نارضایتی از نظم سرمایهدارانه، در اتکا به ایده سوسیالیسم تردید دارند. چگونه میتوان افول سریع این ایده که زمانی قوت بسیار داشت را توضیح داد و برای نوسازی آن چه باید کرد؟
کتاب «در راه فتح» شرح یک ایستادگی است؛ روایت ایستادگی در برابر اسکندر کبیر از چشم مردمان مغلوب، چه در شرق چه در یونان؛ مردمانی که جانانه مقاومت کردند یا داوطلبانه تسلیم شدند.
اشتفان سوایگ با «حدیث شطرنج» نمونهای از سرنوشت بسیاری روشنفکران را تجسم میبخشد که خواستند، اما نتوانستند از سیطرهی فاشیسم بر اروپا، و سقوط ارزشهای معنوی این قاره جلوگیری کنند.
نشست مجازی با عنوان معرفی و بررسی کتاب هفت و سه دهم ریشتر در تاریخ 5 خرداد ماه 1403 ساعت 20 در پلتفرم گوگل میت به پیگیری گروه جامعه شناسی مردممدار برگزار گردید. نویسندهِ کتاب خانم کبری محمدی بانوی سر پل ذهابی میباشد که تجربه زیسته خود و مردم را از زلزله سال 96 با شدت هفت و سه دهم ریشتر و پس لرزههای متعدد، به تحریر در آورده است.
شاید این رمان انسانیترین، خصوصیترین و نزدیکترین تصویری باشد که از زندگی، زمانه، درونیات و تشویشهای فیلسوف برجستهی معاصر یعنی والتر بنیامین میخوانی؛. رمانی قدرتمند و تکاندهنده از زندگی و مرگ یک متفکر انتقادی در دوران اوج نازیسم.
کتاب فلسفه علم الکساندر برد که به تازگی به فارسی منتشر شده، مقدمهای است فوقالعاده برای علاقهمندان و دانشجویان فلسفه که وضعیت فعلی تفکر در یکی از حوزههای اصلی اندیشه بشری را شرح میدهد.